تفاوت کفپوش و پارکت چیست؟ + مهم‌ترین مزایا و معایب آنها

متن سربرگ خود را وارد کنید
مطالب مورد بحث در این پست
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
کفپوش و پارکت
متن سربرگ خود را وارد کنید

انتخاب پوشش کف، یکی از مهم‌ترین تصمیم‌ها برای هر خانه‌ای است. معماران و صاحبان خانه‌ها برای انتخاب پوشش کف، معیارهای گوناگونی را در نظر می‌گیرند؛ از رنگ و بافت گرفته تا دوام و قیمت و مقاومت در برابر عوامل محیطی. پایداری و تجدیدپذیر بودن مصالح نیز یک معیار جدید برای انتخاب است. در حال حاضر، دو گزینۀ رایج برای انتخاب وجود دارد: کفپوش و پارکت. بنابراین، دانستن تفاوت کفپوش و پارکت می‌تواند در تصمیم‌گیری بهتر به شما کمک کند.

در این مطلب، کفپوش و پارکت را معرفی می‌کنیم، مزایا و معایب هر یک را برمی‌شمریم و به شما می‌گوییم فرق کفپوش و پارکت چیست تا بتوانید انتخاب آگاهانه‌تری داشته باشید.

کفپوش چیست؟

در کل، به همۀ پوشش‌های کف از جمله پارکت، سرامیک، سنگ و… کفپوش گفته می‌شود. اما امروز در اصطلاح عام، وقتی از واژۀ کفپوش استفاده می‌شود، منظور کفپوش پی وی سی (PVC) یا کفپوش وینیل (Vinyl) است.

کفپوش PVC (وینیل) یک نوع کفپوش مصنوعی محبوب است که از فشرده‌سازی چند لایه از مواد مختلف، از جمله پلی وینیل کلراید (PVC) ساخته می‌شود. سپس کفپوش را با لایه‌ای چاپی که شبیه چوب طبیعی است می‌پوشانند که ظاهری چوب‌مانند به آن می‌دهد. این کفپوش در دو نوع رولی و تایلی موجود است.

امروز، بسیاری از صاحبان خانه‌ها، کفپوش PVC را که درواقع نوعی کفپوش پلاستیکی است، به دلیل مقرون‌به‌صرفه بودن، به جای انواع کفپوش چوبی از جمله انواع لمینت و پارکت استفاده می‌کنند.کفپوش تا حدودی بادوام است و نگهداری بدون دردسری دارد. نباید کفپوش وینیل را با کفپوش لمینت اشتباه بگیرید. این دو با وجود چندلایه بودن، مواد و ویژگی‌های متفاوتی دارند. 

مزایای کفپوش پی وی سی

  •  قیمت پایین
  • نصب بدون دردسر
  • نگهداری آسان
  • نفوذناپذیر در برابر رطوبت
  • مقاوم در برابر نور و گرما

معایب کفپوش پی وی سی

  • دوام کمتر
  • قابل تعمیر نبودن و نیاز به تعویض در صورت آسیب
  • افزایش ندادن ارزش ملک
پارکت چیست

پارکت چیست؟

پارکت (Parquet) در اصل، یک نوع کفپوش طبیعی و بادوام است که به‌طور عمده از چوب بلوط، گردو، افرا، راش، گیلاس و… ساخته می‌شود. در ساخت این کفپوش چوبی نیازی به ترکیب چوب با مواد دیگر نیست. کفپوش بامبو نیز نوع جدیدی از کفپوش بسیار مقاوم، پایدار و تجدیدپذیر است که اغلب در دستۀ کفپوش‌های چوبی قرار می‌گیرد.

صاحبان خانه‌ها در سراسر جهان قرن‌هاست که از پارکت برای پوشش کف خانه استفاده می‌کنند که به تطبیق‌پذیری و جذابیت بصری غیرقابل انکار آن برمی‌گردد. علاوه بر آن، پارکت لمینت گونه‌ای از پارکت‌های جدید چندلایه است که از چوب فشرده و چند لایۀ ترکیبی دیگر ساخته شده که لایه‌های آن در فرایند لایه‌سازی (لمینیشن) به یکدیگر چسبانده می‌شوند.

مزایای پارکت

  • فوق‌العاده بادوام
  • زیبا و خیره‌کننده
  • تعمیر آسان
  • طبیعی و تجدیدپذیر
  • افزایش ارزش ملک

معایب پارکت

  • هزینه‌بر بودن خرید و نصب
  • نگهداری پیچیده
  • مستعد آسیب در برابر رطوبت
  • مستعد آسیب در برابر نور خورشید

بررسی دقیق ۱۱ تفاوت کفپوش پی وی سی و پارکت

حالا که دانستیم کفپوش چیست و پارکت به چه نوع کفپوشی گفته می‌شود، نوبت پاسخ‌دادن به این پرسش است: فرق کفپوش و پارکت چیست؟ دانستن ۱۱ تفاوت کفپوش پی وی سی و پارکت در انتخاب بهترین گزینه به شما کمک می‌کند.

مصالح به کار رفته در پارکت و کفپوش پی وی سی
  1. تفاوت کفپوش و پارکت از لحاظ متریال ساخت

اصلی‌ترین فرق کفپوش با پارکت، در جنس آن‌ها است. کفپوش از نوعی پلاستیک فشرده به نام پلی وینیل کلراید (PVC) ساخته می‌شود. درحالی‌که، جنس پارکت از چوب است که در 2 نوع اصلی عرضه می‌شود:

  • پارکت سالید (جامد) که به‌تمامی از چوب طبیعی است. برای مثال، می‌توان از چوب افرا و بلوط برای ساخت بهترین نوع پارکت با ماندگاری طولانی استفاده کرد.
  •  پارکت لمینت که از جنس الیاف فشرده (از مشتقات چوب) ساخته می‌شود.

به بیان ساده‌تر، کفپوش‌ها از مواد پلیمری ساخته می‌شوند اما پارکت‌ها از چوب و فراورده‌های آن تولید می‌شوند.

  1. تفاوت کفپوش پی وی سی و پارکت لمینت از لحاظ نصب و زیرسازی مورد نیاز

در انتخاب نوع کفپوش، روش نصب یکی از عوامل بسیار مهمی است که باید در نظر گرفته شود. کفپوش‌های پی وی سی، پارکت چوبی و پارکت لمینت، از انواع کفپوش‌های محبوب هستند، اما روش نصب متفاوتی دارند. در ادامه، به بررسی فرق کفپوش با پارکت از لحاظ روش نصب می‌پردازیم:

  • پارکت سالید: پارکت سالید بهترین نوع پارکت به لحاظ ظاهری است که ۱۰۰% از چوب ساخته می‌شود، اما نصب آن به شیوه کام و زبانه انجام می‌شود که نسبتا مشکل است.
  • پارکت لمینت: تایل‌های پارکت لمینت به کمک زبانه‌ها و کلیک‌هایی که در ۴ طرف آن‌ها تعبیه شده است، به صورت پازلی به هم متصل می‌شوند. این روش نصب، بسیار ساده است و نیازی به چسب ندارد. پارکت لمینت به کف ساختمان چسبیده نمی‌شود و به صورت شناور بر روی آن قرار می‌گیرد. این ویژگی باعث می‌شود که در صورت نیاز، بتوان پارکت لمینت را به‌راحتی جابه‌جا و مجدداً نصب کرد.

اگرچه تسطیح جزئی کف برای نصب بهتر توصیه می‌شود، اما پارکت لمینت تا حدودی می‌تواند ناهمواری‌های جزئی کف را پوشش دهد. این متریال را می‌توان روی موزاییک، سرامیک، بتن و… نیز نصب کرد.

  • کفپوش پی وی سی: کفپوش پی وی سی معمولاً به کمک چسب مخصوص به کف ساختمان چسبانده می‌شود. در برخی انواع، رول‌های کفپوش به صورت کامل فضا را پوشش می‌دهند و در برخی دیگر، به صورت تایل‌هایی هستند که پس از جدا کردن برچسب پشت آن‌ها، به کف چسبانده می‌شوند. به دلیل استفاده از چسب، امکان جدا کردن و نصب مجدد کفپوش پی وی سی وجود ندارد.

برای نصب کفپوش پی وی سی، سطح کف باید کاملاً صاف و یکدست باشد. زیرا هرگونه ناهمواری در زیر کفپوش، پس از نصب نمایان می‌شود.

زیبایی شناسی و ظاهر پارکت و کفپوش
  1. تفاوت ضخامت کفپوش پی وی سی و پارکت لمینت

به طور کلی، پارکت لمینت نسبت به کفپوش PVC ضخامت بیشتری دارد. پارکت لمینت معمولاً در قالب تایل‌هایی با ضخامت‌های ۷، ۸ و ۱۲ میلی‌متر تولید می‌شود، درحالی‌که کفپوش پی وی سی به صورت رولی و با ضخامت ۲ یا ۳ میلی‌متر عرضه می‌شود.این تفاوت ضخامت به دلیل ساختار و مواد تشکیل‌دهندۀ آن‌ها است. پارکت لمینت دارای لایه‌های مختلفی ازجمله لایه HDF (چوب فیبر با چگالی بالا)، لایه طرح چوب و لایه محافظ است که به آن استحکام و مقاومت بیشتری می‌دهد. در مقابل، کفپوش PVC یک لایه پلاستیکی فشرده است و به همین دلیل انعطاف‌پذیرتری بالاتری دارد.

  1. فرق کفپوش و پارکت از لحاظ زیبایی‌شناسی و ظاهر

نگهداری و تمیز کردن پارکت سخت‌تر از کفپوش است. برای جلوگیری از آسیب‌دیدگی در اثر خراش، باید پارکت را مرتب گردگیری کنید. همچنین از موادی مانند لاک استفاده کنید تا مقاومت پارکت در برابر رطوبت و دوام آن را افزایش دهید.

برای تمیز کردن کفپوش، فقط به جارو برقی و مواد پاک‌کنندۀ معمولی نیاز دارید. اگر کفپوش شما کدر به نظر می‌رسد، می‌توانید با پولیش‌ درخشندگی آن را بازگردانید.

تعمیر کفپوش و پارکت
  1. تفاوت کفپوش و پارکت از لحاظ نگهداری و تمیزکاری

نگهداری و تمیز کردن پارکت سخت‌تر از کفپوش است. برای جلوگیری از آسیب‌دیدگی در اثر خراش، باید پارکت را مرتب گردگیری کنید. همچنین از موادی مانند لاک استفاده کنید تا مقاومت پارکت در برابر رطوبت و دوام آن را افزایش دهید.

برای تمیز کردن کفپوش، فقط به جارو برقی و مواد پاک‌کنندۀ معمولی نیاز دارید. اگر کفپوش شما کدر به نظر می‌رسد، می‌توانید با پولیش‌ درخشندگی آن را بازگردانید.

6.تفاوت کفپوش و پارکت از لحاظ تعمیر

دیگر فرق کفپوش با پارکت، به تعمیر آن‌ها برمی‌گردد. اگر پارکت شما آسیب دید، می‌توانید آن را صافکاری و سنباده‌کشی کنید. اما کفپوش پی وی سی این امکان را به شما نمی‌دهد و در صورت آسیب دیدن، بهترین کار تعویض آن است.

7.فرق کفپوش و پارکت از لحاظ دوام

اگرچه کفپوش نیز می‌تواند برای مدتی دوام بیاورد، اما به اندازۀ پارکت پردوام نیست. هر کسی می‌تواند به راحتی کفپوش پی وی سی (نوع رولی) را برش دهد. ضمن این‌که، پنجۀ حیوانات، کفش‌های پاشنه بلند و گرد و غبار نیز بر کیفیت آن تأثیر می‌گذارد.

پارکت بر خلاف کفپوش در برابر رطوبت مقاومت کمی دارد. این باعث می‌شود برای حمام و آشپزخانه مناسب نباشد. عوامل متعددی بر دوام کف چوبی تأثیرگذار است. به عنوان مثال، می‌توان به نوع چوب، نصب صحیح، و وضعیت کفی که پارکت را روی آن نصب می‌کنید، اشاره کرد.

مقاومت در برابر آب کفپوش در مقایسه با پارکت

8.تفاوت کفپوش و پارکت از لحاظ مقاومت در برابر آب

یکی از مزایای قابل توجه کفپوش پی وی سی این است که 100٪ ضد آب است. می‌توانید این کفپوش را بدون نگرانی بشویید و وقتی خیس شد، آن را پاک کنید.

از سوی دیگر، کفپوش‌های چوبی ضد آب نیستند. قرار گرفتن مداوم در معرض رطوبت می‌تواند در مدت کوتاهی به پارکت نو شما آسیب برساند. تعویض یا تعمیر آن نیز می‌تواند هزینۀ زیادی به شما تحمیل کند.

برخی از انواع پارکت بامبو از جمله محصولات Outdoor برند موزو مقاومت بالایی در برابر رطوبت و آفات، قارچ‌ها و… دارند، زیرا در فرایند تولید، تحت فشار و حرارت زیاد قرار می‌گیرند. این محصولات علاوه بر فضاهای خارجی (مانند بالکن، حیاط ویلا و روف گاردن) برای فضاهای مرطوب داخلی مانند حمام و جکوزی نیز مناسبند.

9.فرق بین کفپوش و پارکت از لحاظ مقاومت در برابر نور و حرارت

پارکت چوبی در معرض حرارت تابشی و نور خورشید، رنگ خود را از دست می‌دهد. برعکس، کفپوش‌های پی وی سی در برابر نور آسیب نمی‌بینند.

10.تفاوت قیمت کفپوش و پارکت

تفاوت کفپوش و پارکت به لحاظ قیمت نیز جالب توجه است و یکی از عوامل اصلی تأثیرگذار بر انتخاب افراد محسوب می‌شود. کفپوش پی وی سی از مواد پلیمری ساخته می‌شود و به لحاظ قیمت ارزان‌تر است. حتی می‌توانید بدون کمک نصاب (به‌ویژه اگر سطح زیرین صاف باشد) کفپوش را نصب کنید. کفپوش یک گزینۀ مقرون‌به‌صرفه برای افرادی است که می‌خواهند با کمترین هزینه پوشش کف خانۀ خود را نو کنند.

هزینه نصب پارکت شامل هزینه مواد اولیه، دستمزد نصاب، ابزار و تجهیزات جانبی است که به طور کلی بیشتر از کفپوش پی وی سی تمام می‌شود؛ به‌ویژه اگر بخواهید از پارکت چوبی طبیعی (سالید) استفاده کنید. این هزینه بالای نصب، یکی از عوامل اصلی تفاوت قیمت کفپوش و پارکت است.

11.فرق کفپوش و پارکت از لحاظ افزایش ارزش خانه

وجود کفپوش‌های چوبی مانند پارکت سالید و بامبو و حتی پارکت لمینت مرغوب و نصب پارکت دیواری باعث افزایش ارزش خانه می‌شود. زیرا دوام بیشتر و زیبایی منحصربه‌فردی به خانه می‌بخشند. در حال حاضر، کفپوش خانه‌های لاکچری زیادی از پارکت است. این امر در مورد کفپوش پی وی سی صدق نمی‌کند. زیرا دوام، جذابیت و جلوۀ کمتری دارد و در فروش مجدد خانه، چیزی به ارزش ملک نمی‌افزاید.

نتیجه‌گیری: کفپوش را انتخاب کنیم یا پارکت؟

کفپوش و پارکت، هر یک مزایا و معایب خود را دارند و شما برای انتخاب باید شرایط فعلی خود را در نظر بگیرید؛ به عنوان مثال، پارکت از نظر بصری جذاب و بسیار بادوام است، اما قیمت بالاتری دارد. اگر بودجۀ کافی ندارید، احتمالاً پارکت گزینۀ مطلوب شما نیست. حتی اگر پول دارید اما حاضر نیستید برای نگهداری کفپوش خانۀ خود کاری انجام دهید، باز هم پارکت برای شما ایده‌آل نیست. نوع فضا هم اهمیت دارد. اگر آشپزخانه و حمام شما نیاز به کفپوش دارد، کفپوش پی وی سی یا انواع ضد آب پارکت‌ بامبو (مانند محصولات Outdoor برند موزو) را انتخاب کنید.

در مجموع، اگر دنبال یک راه‌حل ارزان و ضد آب با نصب آسان می‌گردید، بهتر است به سراغ کفپوش بروید. و اگر می‌خواهید یک کفپوش طبیعی، ظریف و سطح بالا داشته باشید، انواع پارکت‌های چوبی و پارکت بامبو بهترین گزینه برای شماست.

از شما دعوت می‌کنیم برای خرید بهترین پارکت بامبو خارجی، از محصولات برند موزو در فروشگاه آنلاین خانه و معماری بازدید کنید.

Template is not defined.
نویسنده
تحریریه خانه و معماری
منبع
شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۸ تا ۱۷
شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۸ تا ۱۷
شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۸ تا ۱۷
شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۸ تا ۱۷
شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۸ تا ۱۷
شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۸ تا ۱۷